Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 augusti, 2011 - 11:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Räddningssamarbete försenas<br>på grund av oenighet

De två räddningstjänsterna på Åland kommer inte överens om det förslag till samarbete som skulle ha varit klart den 30 juni i år. Enligt den nya räddningslagen ska en gemensam myndighet skapas, men konflikten ligger i vem som ska vara huvudman för den nya myndigheten. Just nu är räddningstjänsten uppdelad på å ena sidan landsbygdskommunerna med bas i Jomala och å andra sidan Mariehamn samt skärgårdskommunerna med bas i Mariehamn. Och inget av de båda områdena vill släppa sina huvudmannaskap. -Jag tror att man enligt lagen är tvungen att komma överens, säger stadsstyrelsens ordförande Johan Ehn som sitter med i arbetsgruppen. Nu skickas därför ärendet till landskapet som ska komma med ett förslag till lösning. -Vi ska få in var sitt förslag från de båda grupperna, säger kansliminister Roger Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »