Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 augusti, 2011 - 16:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Lantbrukets förutsättningar i fokus

Positivare attityder till lantbruket, ändrade stödsystem och längre arrenden till lägre priser - det efterlystes vid förmiddagens diskussion om det åländska lantbrukets framtid.Diskussionen var en fortsättning på den hearing som hölls i juni och ska ligga till grund för arbetet med ett nytt landsbygdsutvecklingsprogram för Åland som ska börja gälla 2014. Generationsväxlingen inom lantbruket är ett akut problem eftersom Åland idag har Finlands äldsta lantbrukare och i det sammanhanget betonades såväl positivare attityder som lönsamhetsaspekter. Jordbruksstöden borde gå till produktivt jordbruk som ger ringeffekter genom råvaruleverans till livsmedelsindustrin sades det bland annat. Bristen på produktiv odlingsmark diskuterades också liksom de upptrissade arrendepriserna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »