Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 september, 2011 - 08:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Kortrutt & skärpt tobakslag<br>när lagtinget åter samlas

Skärpt tobakslag, strategin för kortrutt i skärgårdstrafiken och ändringen av principerna för jordförvärvstillstånd! Det är några ämnen på dagordningen när lagtinget i dag samlas till plenum igen efter sommaruppehållet. Både liberalen Åke Mattsson och socialdemokraten Carina Aaltonen har föreslagit att tobakslagen ska skärpas som i riket så att det blir förbjudet att sälja tobak åt personer under 18 år. Jordförvärvstillståndet kommer upp med anledning av en enkel fråga som lämnats av socialdemokraten Barbro Sundback, och kortruttstrafiken med anledning av det meddelande som landskapsregeringen presenterade i maj. Lagtingets plenum avbryts klockan 15 då ordföranden för EU:s regionkommitté Mercedes Bresso föreläser.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »