Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 september, 2011 - 12:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ministern ville ha formellt beslut<br>om juristnotan i ÅHS-bråket

-Det var formellt korrekt av ÅHS styrelseordförande Torbjörn Björkman att godkänna juristräkningarna för förvaltningschef Peter Rask, men med tanke på frågans eldfängda natur hade det varit bättre med ett formellt styrelsebeslut. Det säger Katrin Sjögren, minister med ansvar för hälso- och sjukvården. Som minister har hon närvaro- och yttranderätt vid ÅHS styrelsemöten och hennes uppfattning är att det funnits en enighet inom styrelsen om att betala de här juristräkningarna, i alla fall till en början. Rullar processen vidare kommer frågan till ny prövning säger hon. Totalt handlar det om juristarvoden för cirka 9.000 euro medan grunden till konflikten mellan Peter Rask och läkaren Mogens Lindén, nämligen lönen till Rasks hustru under ett fem dagar långt vikariat rör sig om ett par tusen euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »