Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 september, 2011 - 15:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

S satsar på välfärden

En varm, humanistisk välfärdspolitik där skattepengarna ska brukas ansvarsfullt. Så vill socialdemokraterna profilera sig, och i dag presenterade de sitt valprogram. De anser att en samhällsreform måste till och är inte främmande för att Åland i framtiden bara består av en kommun, men noggranna samhällsanalyser krävs först. Landskapets förvaltning bör ses över anser socialdemokraterna som bland annat tycker att näringsavdelningen inte borde rikta in sig så mycket på primärnäringarna. Allmän tandvård är ett krav, och de äldres rätt till omsorg bör regleras i en särskild äldreomsorgslag. Vidare borde ges ett datum för när Åland kan vara ett hållbart samhälle, och utbildning bör ges i hur alla kan arbeta för hållbar utveckling. Skärgårdstrafiken bör enligt socialdemokraterna bolagiseras, och avtalen med Alandica bör omförhandlas så att det blir ett mer levande kulturhus med större tillgänglighet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »