Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 september, 2011 - 08:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Hon sysselsätter Eckerös gamla

Eckerö har under en tid satsat litet extra på sina äldre invånare. Sedan en tid tillbaka finns där en tjänst som kallas sysselsättningskoordinator bland de äldre, och Eckerö är en av få åländska kommuner som kan erbjuda detta. Kommunen såg att det fanns ett behov av social kontakt bland de gamla som fortfarande bor hemma, men även bland invånarna på äldreboendena. Därför tillsattes tjänsten, och det är Åsa Häggblom som innehar den. -Jag jobbar halvtid som vårdare och halvtid som sysselsättningskoordinator, berättar Åsa Häggblom.Hon organiserar aktiviteter för kommunens äldre, som exempelvis pyssel, middagar, besök till olika evenemang och bowling. -Det är jättebra att tjänsten finns, intygar Göta Holmström, en av de boende på Ekergården.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »