Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2011 - 13:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Styrelsen backar: Ja till sosse-tv

Socialdemokraterna får sända sina valprogram i tv över Ålandskanalen. Det beslöt styrelsen för Ålands Radio och TV i dag. Styrelsen godkände därmed det beslut som vd Pia Rothberg-Olofsson fattade men styrelsen upphävde för en vecka sedan. -Vi har nu prövat ärendet enligt likställdhetsprincipen och sett att det finns lediga tider i Ålandskanalen, säger styrelseordförande Ritva Sarin-Grufberg. Enligt dagens beslut kan vd Pia Rothberg-Olofsson avtala med socialdemokraterna om sändningstider mellan klockan 12 och 18. Ett alternativ är att Åland 24 godkänner att tider mellan klockan 18 och 24 får användas av andra aktörer. Hur det blir med de andra än socialdemokraterna som har anhållit om tv-tider i Ålandskanalen avgörs på ett styrelsemöte i morgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »