Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 september, 2011 - 07:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Turistföretagare kritisk<br>mot Ålandstrafikens webbokning

-Utländska turister som inte talar svenska har svårt att ta sig ut i skärgården på grund av Ålandstrafikens webbokningssystem. Det menar turistföretagaren Torsten Krüger, som driver ett gästhem i Kumlinge. Webbokningen finns nu bara på svenska och det gör att många turister från till exempel Tyskland och Finland inte kan använda tjänsten. Många av Torsten Krügers kunder har också problem med att det inte går att boka om resor. -Det här leder till att jag förlorar tio procent av mina kunder, säger Torsten Krüger. Ålandstrafikens chef Katarina Norrgård menar att det fortfarande finns en del problem med systemet eftersom det är relativt nytt, och under hösten ska man se till att även oregistrerade användare ska kunna avboka resor. Hon tillägger att utländska turister kan få service på flera språk, bland annat finska, engelska och tyska via telefon, mail och fax. Men Katarina Norrgård hoppas att även webbokningen snart ska finnas på flera språk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »