Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 oktober, 2011 - 13:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

LR-kritik mot stängt EU-infokontor

Landskapsregeringen protesterar mot utrikesministeriets beslut att stänga kontoret för Europainformationen på Åland. I ett brev till ministeriet skriver landskapsregeringen att beslutet måste omprövas och en diskussion inledas om hur informationsverksamheten kan ordnas i landskapet. Som motiv nämns Ålands särställning inom EU vilket innebär att ålänningar har andra typer av frågor och ett större behov av information än befolkningen i resten av landet. Landskapsregeringen befarar att det blir svårt att ge motsvarande service centralt från Helsingfors. Utrikesministeriet stänger de regionala informationskontoren runtom i landet och centraliserar verksamheten till ministeriet där man räknar med att satsa mer på webinformation och sociala medier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »