Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 oktober, 2011 - 08:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Fel i broschyr om alkoholförbränning

En broschyr som landskapsregeringen, Ålands Ömsesidiga, polisen och Mariehamns stad gav ut till trafiksäkerhetsåret 2006 visar felaktig och vilseledande information. Broschyren informerar om hur många timmar det tar för en "normalstor person" att förbränna en viss mängd alkohol, alltså hur länge man bör vänta med att köra bil efter att ha intagit olika mängd alkoholhaltig dryck. Forskning visar att människors alkoholförbränning är så olika från fall till fall att det här inte stämmer och att man överhuvudtaget inte kan räkna med en viss förbränning på en viss tid. Landskapets trafiksäkerhetskonsulent Catharina Smiderstedt säger att broschyren är baserad på information som man hade för fem år sedan, men att den inte längre trycks och att den inte längre aktivt delas ut. -Kommer man över ett exemplar av broschyren ska man inte titta på informationen om alkoholförbränningen, den är felaktig, säger Catharina Smiderstedt och tillägger att alla borde leva enligt principen kör du så dricker du inte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »