Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 januari, 2012 - 13:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Johan Scott ställer ut i Helsingfors

Färgstarka måleriska upplevelser. Så rubricerar Hufvudstadsbladet sin anmälan av Johan Scotts nya utställning i Helsingfors. Det är fem år sedan den ålandsbördige konstnären och tidigare professorn vid konsthögskolan i Stockholm senast visade sin konst i Helsingfors. Recensenten Marica Gripenberg börjar med att skriva att den aktuella utställningen bjuder på ett verk som är en fullkomlig överraskning beträffande både storlek och idé: Nördliche Dämmerung som består av inte mindre än 167 monokroma, alltså enfärgade, pannåer sammanställda till en helhet. Gripenberg beskriver Johan Scotts måleri som samtidigt disciplinerat och spontant med ett mycket personligt formspråk. Utställningen kan ses till och med den 5 februari på Galleri Anhava i Helsingfors.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »