Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 februari, 2012 - 07:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Fler köper böcker via internet

Allt fler köper böcker via internet, och den svenska nätbokhandeln Adlibris ser att antalet åländska kunder som handlar från deras nätbutik i Finland stadigt ökat de senaste åren. -Cirka två procent av alla våra kunder i Finland kommer från Åland, säger Taru Leino som är marknadsansvarig för Adlibris i Finland. De åländska bokhandlarna Lisco och Mariehamns bokhandel märker av att allt fler köper böcker på internet. Men vid bokrean som startar på Åland i dag märks konkurrensen från nätbokhandlarna nästan inte alls. -Det kan bero på att de åländska bokhandlarna under bokrean kan mäta sig med nätbokhandlarnas låga priser, säger Pernilla Skoglund på Mariehamns bokhandel. En prisjämförelse som Ålands Radio har gjort mellan de åländska bokhandlarna och just internetbokhandeln Adlibris under bokrean visar att de båda bokhandlarna i Mariehamn har högre priser på samma böcker. Och att Mariehamns bokhandel har lägre reapriser än Lisco på de böcker som ingår i jämförelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »