Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 maj, 2012 - 08:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Tudelat om höjt utkomststöd

Visst kan utkomststödet höjas, men det är viktigare att övriga socialskyddsförmåner, som arbetslöshetsersättning och sjukdagpenning höjs. Det är viktigt att inte ännu fler blir beroende av utkomststöd menar socialnämnden i Saltvik i ett utlåtande om en föreslagen ändring av lagen om utkomststöd. Socialnämnden noterar att landskapet återigen halkat efter riket när det gäller storleken på utkomststödet. Nämnden är positiv till en höjning också på Åland, men betonar vikten av att övrigt socialskydd fungerar bra så att utkomststödet blir den sista utväg som det är tänkt att vara. Landskapsregeringen föreslår att utkomststödet höjs med nästan 40 euro till 483 euro per månad. Kommunernas utlåtanden ska vara inne i slutet på den här månaden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »