Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 juni, 2012 - 14:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Solberget vill ha försäljningsstopp

Om inget konkret görs för trafiksäkerheten på Solberget i Jomala vill de boende där ha ett försäljningsstopp för entreprenören så att området inte exploateras mer innan säkerheten är ordnad. Det framgår av en skrivelse från de boende som kommunstyrelsen ska behandla på måndag. Enligt de boende är området inte färdigställt i enlighet med de löften man anser sig ha fått då man köpte sina tomter, och trots att många redan bott där i fem år. Bland annat är en bullervall inte klar, stranden är inte i skick, och det saknas fortfarande tunnel eller övergångsställe över Lemlandsvägen. Jomala kommun har övertagit området av entreprenören och enligt kommuntekniker Michael Lindbäck är bristerna åtgärdade, förutom tunneln och gång- och cykelvägen som ännu återstår.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »