Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 juli, 2012 - 08:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Mördarsnigeln här för att stanna

-Det är inte stadens ansvar att ta hand om privat trädgårdsavfall, det ska var och en göra. Det säger stadsträdgårdsmästare Anne Nordblom med anledning av den debatt som pågår om den så kallade mördarsnigeln. Den här spanska skogssnigeln kom till Finland för 20 år sedan och har spridit sig längs landets södra kust och över hela Åland. Det anses inte längre vara möjligt att utrota den utan mördarsnigeln är något vi får leva med oberoende av om vi vill det eller inte. Det enda man kan göra är att försöka minska antalet genom att plocka och döda sniglarna. -Det är svårt att säga om det är mer än vanligt i år. Det kan också bero på att de kommer fram när det är mycket regn och fukt, säger Anne Nordblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »