Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 juli, 2012 - 19:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Handskfabrik i Etiopien<br>styrs från Sund

I Etiopien byggs just nu en fabrik för tillverkning av bland annat skidhandskar, och planeringen av bygget styrs från Högbolstad i Sund. Där tillbringar ägaren av handskföretaget, och den före detta tävlingsskidåkaren, Lasse Granqvist större delen av året. – Vi har besökt Åland sedan 45 år tillbaka, och det blir mer och mer tid här varje år, säger Lasse Granqvist som utvecklat och tillverkar Lill-Sport-handskarna. Lasse Granqvist har registrerat ett bolag i Sund som i huvudsak sköter den finska marknaden och en del bokföring. Huvudkontoret finns i svenska Karlstad, en fabrik med 200 anställda finns i Polen och nu byggs alltså en fabrik i Etiopien. – Vi är mest kända för handskar för längdskidåkare, men det som ökar är olika typer av skyddshandskar och specialhandskar för till exempel brandmän, militär och polis, säger Lasse Granqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »