Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 juli, 2012 - 08:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Markbyte kan lösa odlingsproblem

En möjlig väg för att göra mer mark tillgänglig för potatisodling är markbyte mellan odlare, något som bara förekommer i liten skala på Åland idag. Det menar Henry Lindström, vd på Ålands producentförbund. Igår berättade Ålands radio att det är svårt att få tag på bra odlingsmark för potatis på Åland. Helst ska potatis inte odlas på samma mark mer än vart femte år, och däremellan bör man varva med grödor som till exempel spannmål. – Markbyte är ju ganska komplicerat med de stödsystem vi har idag. Stöden för areal är i allmänhet kopplade till besittningsrätt, alltså att man äger eller arrenderar marken, och det är olika stödsystem för spannmål och potatis. Det där är något som vi kanske behöver titta på, säger Henry Lindström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »