Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 augusti, 2012 - 12:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Samarbete om sophantering

Saltvik och Finström kan komma att samarbeta om sophanteringen. Det är Finströms kommun som har frågat om möjligheterna att samarbeta med Saltviks kommun om sophanteringen och då främst om ReturDepån i Krolund i Saltvik. Tanken är att de båda kommunerna sköter och bekostar sina egna miljöstationer, men att man samarbetar om ReturDepån som tar emot allt slags avfall som sedan transporteras vidare till återvinningsanläggningar, deponier och sopförbränning. Sedan Saltvik gick ur samarbetet med MISE vid senaste årsskiftet har kostnaderna för kommunens innevånare halverats. Ett samarbete med Finströms kommun skulle sänka kostnaderna ytterligare. Därför är Saltviks kommunstyrelse positiv till samarbete med Finström och gav i går kommunkansliet i uppdrag att skissa på ett avtal.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »