Publicerad: fredag, 7 juni, 2019 - 20:54Uppdaterad: lördag, 8 juni, 2019 - 14:55
  • ÅU fick ta emot silvermedaljer - HJK fick lyfta pokalen. Foto: Hasse Persson-Bru
  • HJK och Essi Sainio gladdes åt cupguldet. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Paula Myllyoja hade inte mycket att göra, varken på det insläppta målet eller i övrigt i matchen. Foto: Hasse Persson-Bru

Snöplig finalförlust för Åland United

Fotboll: HJK besegrade Åland United med 1-0 i finalen av Finlands Cup.

Emmaliina Tulkki gjorde HJK:s mål i den 15:e minuten i samband med en frisparksvariant där Åland United inte riktigt var med på noterna. Den vassaste kvitteringschansen kom i den 31:a minuten när Phonetia Browne prickade ribban med en nick i samband med en hörna.

En fast situation avgjorde en jämn match där Åland United till slut fick nöja sig med silver i föreningens första final. HJK tog samtidigt sin 17:e cuptitel.