Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 september, 2012 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Detaljplan för fastighet i Björsby

-Det är bra med fler alternativ för dom som vill bygga hus i Jomala. Så resonerar majoriteten i kommunstyrelsen som efter omröstning i går godkände en anhållan om detaljplanering av en privatägd fastighet i Björsby. Men områdesarkitektkontoret var inte lika positivt. I ett utlåtande till ärendet påpekades att tillgången på bostadstomter för tillfället är god och att den kommunala servicen tidvis är ansträngd på grund av kraftig inflyttning. På den linjen var också kommundirektören som föreslog att anhållan skulle avslås. Men på förslag av Moderaterna och Ålands framtid röstade majoriteten ändå för att området kan planeras under förutsättning att markägaren står för kostnaderna och valet av planerare godkänns av kommunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »