Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 september, 2012 - 07:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Möte om övergrepp mot barn

När blir en kram ett övergrepp, och vilka kommentarer är okej på internet och sms från ledarhåll till ungdomar och barn? I går kväll ordnade ABF Åland tillsammans med landskapsregeringen, Ålands Scoutdistrikt och SKUNK, skärgårdsungdomarnas intresseorganisation, ett arrangemang där man lyfte frågan om övergrepp mot barn och ungdomar. Inbjuden föreläsare var Carin Grundberg Sandell från svenska scouternas projekt Trygga möten. Hon har i sju år jobbat som verksamhetsledare för Trygga möten och utbildar ledare i vad som är okej och inte och vad man ska göra om man misstänker att någon utsätts för övergrepp. Medverkande under gårdagskvällens möte var även polisen, barnombudsmannen och ungdomskonsulenten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »