Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 oktober, 2012 - 10:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Slut på dispenser för läktarkapacitet

Fotboll: Det finska bollförbundets dispenser till olika ligaklubbar kan snart vara ett minne blott. Klubbarna förväntas nu göra upp verksamhetsplaner för hur man inom fem år ska uppnå de krav som man i dag har dispens för. Det berättar bollförbundets ligalicenschef Seppo Miettinen för Ålands Radio. -Senaste år beviljades dispens åt sex klubbar, och i praktiken gällde det i samtliga fall läktarkapaciteten, säger Seppo Miettinen. IFK Mariehamn är en av de klubbar som spelar sina hemmamatcher på en arena som inte uppfyller bollförbundets alla krav. -IFK behöver inte en större läktare om vi ser till dagens publiksiffror, men vi måste anpassa oss om bollförbundet kräver det. Vi behöver en diskussion med staden och friidrotten om olika tänkbara lösningar, säger Robert Söderdahl styrelseordförande för IFK Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »