Publicerad: fredag, 19 oktober, 2012 - 21:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

IFK kämpade till sig segern mot TPS

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade gästande TPS med 1-0 i fredagens ligamatch på WHA. Målet kom i den 51:a minuten genom ett hårt distansskott från Saihou Jagne. Efter ledningsmålet hade Jagne och Aleksei Kangaskolkka var sitt friläge, men TPS-målvakten Henrik Moisander snuvade IFK på ytterligare mål. Matchens avslutande 20 minuter var det istället TPS som låg på för en kvittering. Anfallaren Aleksi Ristola var nära med ett tungt volleyskott i ribban. I matchens 82:a minut frilägesutvisades vikarierande mittbacken Mason Trafford och på frisparken som följde svarade Simon Nurme för en avgörande enhandsräddning. TPS jagade förjäves ett kvitteringsmål. En stabil laginsats från IFK Mariehamn innebar att de 1234 i publiken fick se IFK blanda sig i medaljstriden igen. Avståndet upp till trean TPS är nu bara fyra poäng.