Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 december, 2012 - 09:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:17

Förlikning i hyrestvist

Det blir ingen rättegång om Algots hus sätt att höja hyrorna. Den hyresgäst som, med hjälp av Hyresgästföreningen, stämde bolaget har nu kommit överens med hyresvärden. Parterna avslöjar inte några detaljer om överenskommelsen men enligt ett pressmeddelande från föreningen är hyresgästen nöjd med den förlikning som nåtts. Hyresgästföreningen hoppades på en rättslig prövning eftersom man ansåg att uppsägning av hyresavtal för att höja hyror är ett sätt att kringgå lagen. Bolaget sa i somras upp hyresavtal för att i nya kunna ta ut högre hyror. En av hyresgästerna, som skulle få en höjning med 34,8 procent, beslöt då stämma hyresvärden och med hjälp av en jurist som hyresgästföreningen anlitat. Men i den tvisten har man alltså nu förlikats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »