Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 december, 2012 - 12:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:17

Förslag om fler p-platser vid ÅSS

Ändra stadsplanen så att fler parkeringsplatser ryms intill ÅSS vid Sjöpromenaden i Mariehamn. Det föreslår obunden samlings Stig Grönlund och Bert Häggblom i en motion till stadsfullmäktige. Motiveringen är att det i dag är svårt att komma fram med bil, särskilt sommartid, på grund av smal väg och intensiv trafik i området kring gästhamnen. Enligt motionärerna är trafiksituationen i dag osäker och farlig, speciellt för fotgängare. Eftersom en del av intilliggande område är kulturhistoriskt parkområde är en breddning av vägen eller utbyggnad av fler parkeringar i dag inte möjligt, skriver motionärerna som alltså föreslår en ändring av stadsplanen för att göra det möjligt att förbättra trafiklösningarna vid Sjöpromenaden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »