Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 januari, 2013 - 05:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Frias för sexutnyttjande av barn

En 38-årig man friades av tingsrätten i går från ett åtal om sexuellt utnyttjande av barn. Enligt åklagaren hade mannen vid tre tillfällen utsatt en nioårig flicka för sexuella handlingar och berört henne på ett sexuellt sätt. Mannen nekade och menade att en vårdnadstvist ligger till grund för anklagelserna. Flickan vittnade om lekar där mannen berört henne på känsliga ställen. Men flickans mamma, som befann sig i samma rum som mannen och flickan, höll inte med om att sexuellt utnyttjande hade skett. En psykolog fann flickans berättelse trovärdig, men tyckte att den bäst passade in på en leksituation mellan en vuxen och ett barn och att det inte fanns något i berättelsen som tyder på sexuellt utnyttjande. Tingsrätten gick på psykologens linje och friade alltså mannen från misstankarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »