Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 juni, 2013 - 06:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Misslyckad orkidéjakt för presidenten

Det var ett varierande program som republikens president Sauli Niinistö med fru Jenni Haukio bjöds på vid sitt ålandsbesök på självstyrelsedagen i går. Det traditionella firandet på torget i Mariehamn och i Självstyrelsegården förstås, men också en misslyckad orkidéjakt i ösregnet på söndagsmorgonen och en rundtur i Eckerö med avslutning vid jakt- och fiskemuseet, där det också fanns rum för politiska diskussioner. Främst på agendan var förnyelsen av självstyrelsen. President Niinistö ville inte hålla med om att det åländska kravet på en ramlag mött på motstånd i riket. -En sådan självstyrelselag skulle innebära en stor förändring också i vår grundlag, påpekade president Niinistö. Han tror att en ny självstyrelselag är klar till självstyrelsens 100-årsjubileum om nio år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »