Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 oktober, 2018 - 09:12
  • Tveksamt om Åland får en plats i Europaparlamentet, tror Hufvudstadsbladet. Arkivfoto: Jessica Shanthi Säll

Hbl-ledare om åländska långkörare

Den politiska beredskapen att nu göra Åland till en egen valkrets i EU-valet finns inte. Det skriver Hufvudstadsbladet i dagens ledare som dels noterar att besvikelsen inte är stor över att den nya självstyrelselagen inte blev av och dels kommenterar förutsättningarna för ett åländskt mandat i Europaparlamentet.

När det gäller självstyrelselagen konstaterar Hbl att det är bättre om moderniseringen av lagen under nästa regering kan komma till ett för bägge parter tillfredsställande resultat. Om den andra stora åländska frågan på agendan, en plats i EU-parlamentet, tror Hbl inte att regeringen och en majoritet av riksdagen kommar att anse att Åland med en befolkning på 29.000 människor, trots sin särprägel med självstyrelse, ska få ett av Finlands mandat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »