Publicerad: måndag, 9 juli, 2018 - 10:32Uppdaterad: måndag, 9 juli, 2018 - 10:33
  • Bland personrekorden fanns Emil Thölix som sprang 100 meter på 10,99 sekunder, vilket gör honom till den tredje ålänningen att springa sträckan på under 11 sekunder. Foto: IF Åland.

12 medaljer för IF Åland

Friidrott. IF Åland fick med sig 12 medaljer från SFI-mästerskapen i Jakobstad i helgen.

Guld tog Hanna Wiss i längd för damer och Celina Holmberg i längd i klassen F15. Utöver det blev det sex silver och fyra brons.

- Det kändes riktigt bra. Vi hade en större trupp än på länge med oss till SFI. Och tolv medaljer är ju mycket, säger Christian Jansson som är tränare och ordförande för Ålands Idrottsdistrikts friidrottsutskott.

Några gjorde också personrekord. Bland annat sprang Emil Thölix 100 meter på 10,99 sekunder och är därmed den tredje ålänningen att springa sträckan på under 11 sekunder. Tjejerna som sprang 4x100 meter i klassen F15 slog det gamla IF Åland rekordet från år 1990 då de kom i mål på 51,56 sekunder.

Christian Jansson säger att det går speciellt bra för tjejerna i 15-årsklassen. Pojkar hade man desto färre med sig till tävlingen och Jansson säger att det efter 15-årsklassen är rätt klent med deltagare, inte bara på Åland utan också på andra ställen.