Publicerad: söndag, 13 april, 2014 - 17:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:04

IFK vann premiären

Fotboll: IFK Mariehamns Tomas Hradecky blev stor hjälte när han hemma på WHA avgjorde gårdagskvällens seriepremiär mot VPS genom att nicka in matchens enda mål i den 90:e minuten. Petteri Forsell sköt en frispark som Hradecky hann fram på och Henri Sillanpää var chanslös i VPS-målet.

Matchen började trevande och inget av lagen tog initiativet under den första halvtimmen. Efter det fick IFK igång lite spel och skapade ett par farliga chanser efter hörnor. I den andra halvleken såg det liknande ut spelmässigt och en av de saker som gladde mest var IFK:s stabila försvarsspel. IFK fortsatte att få fram halvchanser och bland annat kom Solignac fri, petade bollen förbi Sillanpää men Timi Lahti kunde rensa undan via den egna stolpen. VPS hade senare en ribbträff innan IFK kunde göra segermålet.

Nästa match för IFK Mariehamn i tipsligan är inkommande lördag när RoPS kommer på besök. Men redan på onsdag är det match i finska cupen mot div 2-laget FC Hämeenlinna, den matchen spelas i Tavastehus.