Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 maj, 2014 - 19:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:04

IFK-junior sparkad i huvudet av lagkamrat

I torsdags blev en 17-årig juniorspelare sparkad i huvudet av en 18-årig lagkamrat på en av IFK Mariehamns träningar. Pojken fick föras till sjukhuset med hjärnskakning.

   -Vi hade en incident och har nu startat en intern utredning kring det skedda, och spelaren är tillsvidare avstängd, säger IFK:s föreningschef Thomas Fonsell.

   När en spelare skulle lägga ner bollen för att slå en frispark fick han en spark av en lagkamrat, sparken tog i ansiktet.

   Klubben har nu talat med de inblandade spelarnas föräldrar och ska sammanställa fakta om det som skedde. Därefter beslutas vad som ska ske, om det blir en anmälan om misshandel eller inte. Thomas Fonsell betonar att det är mycket ovanligt med liknande händelser.

   -Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare, men helt klart är att vi har två pojkar som i dag mår mycket dåligt, den ena fysiskt och den andre psykiskt, säger Thomas Fonsell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »