Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 april, 2018 - 16:09Uppdaterad: tisdag, 3 april, 2018 - 08:21
  • Matti Janlöv var med och ordnade tävlingen. Foto: Owe Sjöblom
  • Mats Dahlen från Nagu tävlar för Paimion Rasti. Foto: Owe Sjöblom
  • Starten vid travbanan på måndagen. Foto: Owe Sjöblom
  • Cirka 420 personer startade i måndagens lopp. Foto: Owe Sjöblom
  • Frédéric Tranchand, Paimion Rasti, vinnaren i herrklassen vid den sista kontrollen: Foto: Owe Sjöblom

Över 400 orienterare på Åland under påsken

Under helgen arrangerades en stor orienteringstävling med över 400 deltagare på tre olika platser på Åland. Arrangör för tävlingen var IF Åland och Tamperen Pyrintö.

- Tammerfors-klubben brukar komma hit på träningsläger runt påsk och nu tyckte dom att vi kunde ordna en tävling, säger Matti Janlöv, IF Åland.
På lördagskvällen hölls en lagtävling i Eckerö och på söndagen och måndagen var det dags för den individuella tävlingen som hette Åland 2-dagars. Det innebar att resultaten från de två loppen i Pettböle i Finström och i skogen runt travbanan räknades ihop.

De åländska orienterarna fick mest ägna sig åt arrangörsuppdrag, men några hann även tävla. I D21 kom Ellen Mattsson på 32:a plats av 37 startande, i H60 vann Göran Johansson och där var det tre startande och i H70 kom Bjarne Blomster på andra och sista plats, det var alltså två startande i klassen. I Åland Natt, som alltså var en lagtävling, kom IF Åland med Ellen Mattsson och Mathilda Linde på 23:e plats i B-klassen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »