Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 januari, 2015 - 14:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:03

ÖHS-rektor medger brister

-Det fanns inslag som gick över gränsen. Det var inte vår avsikt att det skulle blir så, och det är inte elevernas fel. Det skriver nu rektor Peter Holm och biträdande rektor Petra Brunila i ett brev till elever, föräldrar och personal vid Övernäs högstadieskola med anledning av den kritik skolan fått för programmet på senaste julfest.

I brevet tar rektorn på sig det fulla ansvaret för situationen som uppstått och menar att han i tidigare kommentarer inte varit tillräckligt tydlig med att inslag i julfestprogrammet inte stämt överens med skolans värdegrund.

Värdegrunds- och samhällsfrågor kommer framöver att betonas mer i skolan som avser att anlita externa personer för diskussioner och övningar i anslutning till dem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »