Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 november, 2014 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 10:43

Ny ordförande i Ålands konstförening

Lars Bertil Olsson tar över ordförandeklubban i Ålands konstförening från årsskiftet. Det beslutade medlemmarna vid höstmötet i söndags. Föreningen har totalt 360 medlemmar av vilka 40 är registrerade inom Åländska konstnärer, underavdelningen för de professionella konstutövarna. Jag har fördelen av att vara pensionär och kan därmed arbeta för föreningen utan att det inkräktar på mina inkomster säger Olsson. Att landskapet nu går in för att öronmärka en procent av byggkostnaderna för offentliga byggen för konstnärlig utsmyckning kommer att ge föreningen nya frågor att jobba med tror den nyvalde ordföranden. Att göra kulturfabriken mer känd bland allmänheten är en annan angelägen fråga för föreningen. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »