Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 februari, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 10:27

Färggranna, fantasifulla tittskåp

Nästa vecka öppnar en utställning med verk av silversmeden PÅ Johansson - men det han visar är träarbeten! De senaste månaderna har han släppt skaparlustan fri och återgått till sina rötter som trähantverkare och skapat en serie om 14 individuella och fantasifullt utformade små skåp att hänga på väggen. När jag jobbar i metall finns det föga utrymme för att leka med färg, det har jag tagit igen i de här skåpen säger PÅ Johansson. Skåpen är numrerade och bakpå vart och ett finns en liten berättelse, en dedikation som bara den som hänger upp skåpet kan se. De är försedda med snillrika låsanordningar och dekorerade också inuti. Utställningen öppnar på SALT på tisdag - i Kulturen torsdag besöker vi PÅs lilla verkstad i sjökvarteret. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »