Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 juli, 2017 - 17:07Uppdaterad: torsdag, 6 juli, 2017 - 17:26
  • Peter Lindbäck ser inte några problem i att politiska partier sponsrar idrottslag.

Politisk sponsring väcker åsikter

Politisk reklam är känsligt inom idrotten och 2009 tvingades IFK Mariehamns hockeyherrar att avbryta ett avtal där de gjorde reklam för Obunden samling på sin utrustning, eftersom de spelade i Sverige där ishockeylag inte får göra politisk reklam.

Ligalaget IFK Mariehamn har inte några partier som sponsorer i år. Men enligt klubbdirektör Peter Mattsson har man tidigare haft några politiska partier som sponsrat verksamheten genom att annonsera i klubbens egna programblad. Nu har frågan igenom aktualiserats - Är det verkligen lämpligt att ett idrottslag sponsras av ett politiskt parti? Den frågan har ställts till Ålands Radio med anledning av att Åländsk Demokrati är en av fotbollslaget Åland Uniteds sponsorer. Styrelsens ordförande Peter Lindbäck säger att man inte ser det som kontroversiellt att ha ett politiskt parti som sponsor.

Åland idag ringde även upp Jani Westerlund som är sportchef på Ålands Idrott för att höra hur det ser ut med reglerna kring sponsring på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »