Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 oktober, 2016 - 17:37Uppdaterad: fredag, 28 oktober, 2016 - 17:38
  • Björn Blomqvist, rektor vid Ålands musikinstitut. Foto: Eva Nyberg.

Dyr musikundervisning på distans

- En ganska unik händelse. Så beskriver rektor Björn Blomqvist det första riktiga testet av Musikinstitutets digitala distansundervisning som gjordes i eftermiddags.

Än så länge används tekniken mellan Mariehamn och Stockholm, men enligt planerna ska den användas för musikundervisning i skärgården. Ålands musikinstitut samarbetar i  det här projektet med Tammerfors universitet, Riksteatern i Hallunda och Högskolan i Lillehammer.

-Projektet startades för att kunna erbjuda musikinstituts undervisning i skärgården, men tekniken kan även användas för annat, säger rektor Björn Blomqvist. Enligt honom är dyra fiberförbindelser ett problem som gör att det kan vara lika bra att betala lön, resor och traktamenten för en lärare som kommer hit från Stockholm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »