• Arkivfoto
Publicerad: fredag, 16 december, 2016 - 10:21, uppdaterad: fredag, 16 december, 2016 - 10:54

Fredlund kan mista stipendium

Motorsport: Fredrik Fredlund kan tvingas betala tillbaka det stipendium på 7 500 euro som Ålands Idrott har betalat ut för säsongen 2017. Pengarna är en del av bidrag som landskapet delar ut till den åländska idrotten varje år.

- En fortsatt satsning nästa säsong med sikte på VM 2018 fanns med i tankarna när det här stipendiet formades, säger Jani Westerlund som är sportchef på Ålands idrott. Han menar dock att varje stipendiat har mängder med skyldigheter, vilket gör att till exempel en fällande misshandelsdom innebär en återbetalningsskyldighet.

När det gäller de stipendier för internationella framgångar som varje år delas ut under den åländska idrottsgalan handlar det dock om redan skördade framgångar.

- Exakt hur vi kommer att göra i år har vi inte bestämt, den här situationen kommer vi diskutera mer på måndag när vi har styrelsemöte, säger Jani Westerlund.
 

En personlig tragedi

- Det är bedrövligt. Det är en personlig tragedi. Det säger Elof ”Loffe” Johns, ordförande för Ålands motorklubb när polisanmälan mot Fredrik Fredlund kommer på tal.

Ålands motorklubb hade styrelsemöte i måndags där Fredrik Fredlund inte var en av punkterna på föredragningslistan, men där ämnet ändå avhandlades.

- För motorsportens del har han ju varit affischnamnet under många år, så det är beklagligt. Han är en fin kille, men det här handlar i mina ögon om en personlig tragedi. Vi vill inte döma någon på förhand, men det han misstänks för är ju inget som vi står bakom, säger Elof ”Loffe” Johns.

Fredrik Fredlund är i nuläget en av föreningens hedersmedlemmar.

 

 

Fler Sport

Biljetter till herrarnas cupfinal släpps på tisdag

Biljetterna till finalen i herrarnas Finska Cup släpps tisdagen den 28 maj

Marcela Sandvik bröt armen i VM

Marcela Sandvik bröt armen vid VM i bänkpress som pågår i Japan just nu. Det var i det andra lyftet på 122,5 kg som olyckan var framme.

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.