• Arkivfoto
Publicerad: fredag, 16 december, 2016 - 10:21, uppdaterad: fredag, 16 december, 2016 - 10:54

Fredlund kan mista stipendium

Motorsport: Fredrik Fredlund kan tvingas betala tillbaka det stipendium på 7 500 euro som Ålands Idrott har betalat ut för säsongen 2017. Pengarna är en del av bidrag som landskapet delar ut till den åländska idrotten varje år.

- En fortsatt satsning nästa säsong med sikte på VM 2018 fanns med i tankarna när det här stipendiet formades, säger Jani Westerlund som är sportchef på Ålands idrott. Han menar dock att varje stipendiat har mängder med skyldigheter, vilket gör att till exempel en fällande misshandelsdom innebär en återbetalningsskyldighet.

När det gäller de stipendier för internationella framgångar som varje år delas ut under den åländska idrottsgalan handlar det dock om redan skördade framgångar.

- Exakt hur vi kommer att göra i år har vi inte bestämt, den här situationen kommer vi diskutera mer på måndag när vi har styrelsemöte, säger Jani Westerlund.
 

En personlig tragedi

- Det är bedrövligt. Det är en personlig tragedi. Det säger Elof ”Loffe” Johns, ordförande för Ålands motorklubb när polisanmälan mot Fredrik Fredlund kommer på tal.

Ålands motorklubb hade styrelsemöte i måndags där Fredrik Fredlund inte var en av punkterna på föredragningslistan, men där ämnet ändå avhandlades.

- För motorsportens del har han ju varit affischnamnet under många år, så det är beklagligt. Han är en fin kille, men det här handlar i mina ögon om en personlig tragedi. Vi vill inte döma någon på förhand, men det han misstänks för är ju inget som vi står bakom, säger Elof ”Loffe” Johns.

Fredrik Fredlund är i nuläget en av föreningens hedersmedlemmar.

 

 

Fler Sport

Bäcklund SM-tvåa i halvmaraton

Friidrott. Johanna Bäcklund blev tionde bästa dam när Göteborgsvarvet löptes på lördagen.

Grandell vann Brändöluffen

Friidrott. Pia-Maria Grandell vann årets upplaga av Brändöluffen som ordnades på lördagen.

Kryss för JIK mot serieledarna

Fotboll. Division 4-laget Jomala IK spelade lika med Turun Weikots andralag när de möttes i Åbo på lördagen. TuWe2 leder serien.

Nora Karlsson vann gymnastikguld

Gymnastik. 13-åriga Nora Karlsson från Mariehamns gymnastikförening vann F-klassen yngre under helgens Mestaruuskilpailu i Tusby.

FC Åland vann

FC Åland sjunger efter segern och Jimmy Sundman ger sin syn på matchen:
Fotboll. FC Åland vann mot Masku med 1-0 på lördagen. Enda målet för dagen gjorde Jimmy Sundman på en straff efter att Rezgar Amani gjorts ner i straffområdet.

VM-silver och mastersvärldsrekord för Lehto

Kraftsport. Ove Lehto tog VM-silver och satte världsrekord i Masters 1-klassen två gånger om under VM i klassisk bänkpress i Vanda i dag.

Övernästjejer vann i stafettkarnevalen

Friidrott. Övernäs Högstadieskolas lag bestående av Celina Holmberg , Elsa Andersson , Ellen Mattsson och Ida-Maria Sjölund vann 4x100 metersfinalen i stafettkarnevalen.

ÅU tappade segern på stopptid

Åland Uniteds Maryette Karring var besviken över det sena kvitteringsmålet från PK-35:
Fotboll. Åland United såg ut att gå mot seger när man mötte PK-35 på bortaplan i dag.

Offroadtävling i bergig terräng

Pontus Sjölund var en av deltagarna i dagens offroadtävling:
Motorsport. Det ser omöjligt ut när de stora fyrhjulsdrivna offroadbilarna ska ta sig fram över bergen i Eckerö Björnhuvud. Men på något konstigt sätt lyckas de krångla sig fram till de utlagda kontrollerna.