• Arkivfoto
Publicerad: fredag, 16 december, 2016 - 10:21, uppdaterad: fredag, 16 december, 2016 - 10:54

Fredlund kan mista stipendium

Motorsport: Fredrik Fredlund kan tvingas betala tillbaka det stipendium på 7 500 euro som Ålands Idrott har betalat ut för säsongen 2017. Pengarna är en del av bidrag som landskapet delar ut till den åländska idrotten varje år.

- En fortsatt satsning nästa säsong med sikte på VM 2018 fanns med i tankarna när det här stipendiet formades, säger Jani Westerlund som är sportchef på Ålands idrott. Han menar dock att varje stipendiat har mängder med skyldigheter, vilket gör att till exempel en fällande misshandelsdom innebär en återbetalningsskyldighet.

När det gäller de stipendier för internationella framgångar som varje år delas ut under den åländska idrottsgalan handlar det dock om redan skördade framgångar.

- Exakt hur vi kommer att göra i år har vi inte bestämt, den här situationen kommer vi diskutera mer på måndag när vi har styrelsemöte, säger Jani Westerlund.
 

En personlig tragedi

- Det är bedrövligt. Det är en personlig tragedi. Det säger Elof ”Loffe” Johns, ordförande för Ålands motorklubb när polisanmälan mot Fredrik Fredlund kommer på tal.

Ålands motorklubb hade styrelsemöte i måndags där Fredrik Fredlund inte var en av punkterna på föredragningslistan, men där ämnet ändå avhandlades.

- För motorsportens del har han ju varit affischnamnet under många år, så det är beklagligt. Han är en fin kille, men det här handlar i mina ögon om en personlig tragedi. Vi vill inte döma någon på förhand, men det han misstänks för är ju inget som vi står bakom, säger Elof ”Loffe” Johns.

Fredrik Fredlund är i nuläget en av föreningens hedersmedlemmar.

 

 

Fler Sport

IFK besegrade Norrtälje

Nicklas Hero efter 6-4 mot Norrtälje.
Ishockey: Sex olika målskyttar i IFK Mariehamn bäddade för hemmaseger med 6-4 mot Norrtälje IK, i det första mötet av två i Islandia den här helgen.

IFK inleder tävlingsåret

Fotboll: IFK Mariehamn inleder tävlingsåret på söndag kväll när laget spelar sin första match i den finska cupen.

Joel Karlström reser till Minsk

Fotboll: IFK Mariehamns Joel Karlström reser idag med det finska U17-landslaget på en turnering till Minsk i Vitryssland.

Dubbla hemmamatcher för IFK

Ishockey: IFK Mariehamn har två hemmamatcher på spelschemat den här helgen i Alltrean.

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Loimu vann i går

Volleyboll. Verneri Vetriös ligalag Raision Loimu vann onsdagens match mot nästjumbon Akaa-Volley med 3-2. Vetriö stod för åtta poäng varav ett serve-ess.

IFK inleder ligasäsongen i Rovaniemi

Peter Lundberg, huvudtränare för IFK (från Åland idag)
Fotboll: IFK Mariehamn inleder årets ligasäsong i Rovaniemi när laget möter RoPS den 8:e april och avslutar säsongen med hemmamatch mot KuPS den 27:e oktober.

Karring tillbaka i ÅU

Fotboll. Vänsterbacken Maryette Karring återvänder till Åland United. I går skrev hon under ett kontrakt som sträcker sig över 2018.

IFK-hockey vann mot Lidingö

Tränaren Kenneth Westerback ger sin syn på lördagens förlust och söndagens seger:
Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar vann söndagens match när man mötte Lidingö Vikings HC.