• Arkivfoto
Publicerad: fredag, 16 december, 2016 - 10:21, uppdaterad: fredag, 16 december, 2016 - 10:54

Fredlund kan mista stipendium

Motorsport: Fredrik Fredlund kan tvingas betala tillbaka det stipendium på 7 500 euro som Ålands Idrott har betalat ut för säsongen 2017. Pengarna är en del av bidrag som landskapet delar ut till den åländska idrotten varje år.

- En fortsatt satsning nästa säsong med sikte på VM 2018 fanns med i tankarna när det här stipendiet formades, säger Jani Westerlund som är sportchef på Ålands idrott. Han menar dock att varje stipendiat har mängder med skyldigheter, vilket gör att till exempel en fällande misshandelsdom innebär en återbetalningsskyldighet.

När det gäller de stipendier för internationella framgångar som varje år delas ut under den åländska idrottsgalan handlar det dock om redan skördade framgångar.

- Exakt hur vi kommer att göra i år har vi inte bestämt, den här situationen kommer vi diskutera mer på måndag när vi har styrelsemöte, säger Jani Westerlund.
 

En personlig tragedi

- Det är bedrövligt. Det är en personlig tragedi. Det säger Elof ”Loffe” Johns, ordförande för Ålands motorklubb när polisanmälan mot Fredrik Fredlund kommer på tal.

Ålands motorklubb hade styrelsemöte i måndags där Fredrik Fredlund inte var en av punkterna på föredragningslistan, men där ämnet ändå avhandlades.

- För motorsportens del har han ju varit affischnamnet under många år, så det är beklagligt. Han är en fin kille, men det här handlar i mina ögon om en personlig tragedi. Vi vill inte döma någon på förhand, men det han misstänks för är ju inget som vi står bakom, säger Elof ”Loffe” Johns.

Fredrik Fredlund är i nuläget en av föreningens hedersmedlemmar.

 

 

Fler Sport

IFK vann över Ekenäs

Lagkapten Daniel Sjölund och tränaren Peter Lundberg
IFK Mariehamn vann vinters första träningsmatch som spelades över 90 minuter när division 1-laget Ekenäs IF besegrades med 2-0 i Eckeröhallen inför knappa 300 personer på lördagskvällen.

IFK hockey vann i förlängning

Efter förra helgens stora förluster kunde IFK Mariehamns hockeylag vända trenden och vinna över Älta IF på bortais i Alltrean.

Fellman körde ankarsträcka

Skidskytten Jenny Fellman har det aningen tungt på skyttevallen just nu med en hel del bommar under den senaste tiden. Idag fick hon köra ankarsträckan för Finland när världscupen hade stafett i tyska Ruhpolding.

Sara Wiss siktar mot öspelen

Sara Wiss
Förra sommaren gjorde Sara Wiss comeback på löparbanan och nu tar hon sikte på att komma med i den åländska friidrottstruppen som ska vara med i öspelen i Gibraltar inkommande sommar.

ÅU fick licens, mästaren PK-35 blev utan

Igår fick Åland United sin ligalicens för det här året godkänd av Finlands bollförbunds ligalicenskommitté.

Målvaktskonkurrens i ÅU

ÅU:s målvaktstränare Vesa Kumpula berättar mer om Paula Myllyoja.
Fotboll. Det ser ut att bli konkurrens om platsen i Åland Uniteds mål den här säsongen då klubben nu värvat Paula Myllyoja.

IFK inleder mot HJK

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Idag släpptes spelprogrammet för fotbollsligan och IFK Mariehamn inleder med två tuffa bortamatcher.

Crawford till IFK

Klubbdirektör Peter Mattsson om nyförvärvet.
IFK Mariehamn och den skotske mittfältaren Robert Crawford har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

Alvin Kvarnström vann hallmästerskap

Bowling: IFK Mariehamns Alvin Kvarnström vann söndagens hallmästerskap i Idrottsgården i Mariehamn.