• Det blev dubbla förluster för Pontus Nylén och de övriga IFK:arna mot Östervåla. Arkivfoto.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: lördag, 8 februari, 2020 - 18:52, uppdaterad: söndag, 9 februari, 2020 - 19:59

Uppdaterad: IFK föll mot Östervåla två gånger om

Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar förlorade lördagens hemmamatch mot Östervåla IF med 4-7 och söndagens bortamatch mot samma lag med 3-6.

I Islandia var det Robin Englund som gjorde två mål för IFK och Pontus Nylén och Dominic Ingström gjorde varsitt. I returmötet på Östervålas hemmais gjorde Englund, Ingström och Andreas Stenberg varsitt mål, alla i första perioden, men IFK lyckades inte försvara den 3-0-ledningen utan Östervåla vann till slut med 6-3.

IFK ligger just nu sexa i serien, precis ovanför nedflyttningsstrecket på en kvalplats. Man har tre matcher kvar att spela och får fokusera på att hålla sig kvar på kvalplatsen, för det går inte längre att komma upp ovanför kvalstrecket. Risken att sluta på en nedflyttningsplats finns dock kvar då Farsta som ligger på sjundeplats i nuläget har samma poäng som IFK men sämre målskillnad.

Fler Sport

ÅU spelar cupsemi 22 mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har datumet för Åland Uniteds semifinal i Finlands cup spikats.

WHA-bygget framskrider som planerat

Projektledare Dan Engblom om arbetet på WHA
Ombyggnationen av Wiklöf Holding Arena framskrider som planerat. - Vi har inte stött på några överraskningar alls ännu här på WHA, säger projektchefen Dan Engblom.

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Segrar för Våsc och IF Fram

Innebandy: Damerna och herrarna i Våsc stod för var sin seger i lördags. Damerna vann över Bålsta FBC i division 3 med 8-1. Herrarna besegrade Öregrunds IK med 11-5 i division 6.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Åland United till semifinal i Finlands cup

Shannon Simon och Samuel Fagerholm:
Fotboll: Åland United är klara för semifinal i Finlands cup. Detta efter att ha besegrat Ilves med 3-0 i söndagens kvartsfinal i Eckeröhallen.

Jenny Fellman 41:a i sprint

Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 41:a plats i 7,5 km-sprinten i IBU-cupen i italienska Val Martello.

Bäcklund 41:a i Barcelona

Johanna Bäcklund slutade på 41:a plats i Barcelona halvmarathon under söndagen. Hennes tid i mål var 1:16:15.

JIK:s herrar vann femsetare

Volleyboll: Jomala IK:s herrar fick kämpa för segern i lördagens match i division 1 norra hemma mot Sollentuna B. Men till slut stod JIK som segrare med 3-2 i set.