Publicerad: lördag, 7 augusti, 2021 - 16:57Uppdaterad: lördag, 7 augusti, 2021 - 17:38
  • IFK är än mer indragna i bottenstriden efter dagens förlust.

Uddlöst IFK förlorade

IFK Mariehamn förlorade lördagens viktiga match i bottenstriden på bortaplan mot AC Oulu med 1-0 (1-0).

Efter en jämn inledning av matchen tog hemmalaget ledningen i den 19:e minuten. Robin Buwalda kom helt fel in i en situation i eget straffområde och tacklade klumpigt ner Dennis Salanovic.
Salanovic förvaltade straffen på bästa sätt och hemmalaget var i ledning, en ledning som stod sig fram till pausvilan.

I den andra halvleken försökte IFK få till något offensivt men det var trubbigt framåt och det dröjde till den 60:e minuten innan IFK fick till sitt första avslut i matchen. Emile Paul Tendengs cykelspark vållade dock inte några större problem för Yann Fillion i hemmamålet.
Chansen var IFK:s bästa kvitteringschans vilket säger mycket om IFK:s offensiva spel i matchen.

IFK Mariehamn ligger kvar på nionde plats i tabellen med elva poäng nu med AC Oulu bara en poäng efter sig. Haka ligger näst sist i tabellen på nio poäng men med två matcher mindre spelade än IFK. KTP, som ligger sist i ligan, har åtta poäng på 14 spelade matcher.