Publicerad: lördag, 7 augusti, 2021 - 15:53Uppdaterad: lördag, 7 augusti, 2021 - 17:39
  • Åland United närmade sig tabellettan KuPS efter dagens seger. Foto: Johan Ågren.

Stabil seger för Åland United

Åland United slog PK-35 Helsingfors på bortaplan med 4-1 (1-0). I och med segern knappade laget in på serieledarna KuPS som kryssade mot tabelltrean TiPS.

Åland United tog lagets fjärde raka seger när PK-35 Helsingfors slogs tillbaka på bortaplan i lördags med 4-1 (1-0).

Mittbacken Anna Westerlund gav Åland United ledningen sent i den första halvleken.

Dana Leskinen utökade ålänningarnas ledning tidigt i den andra halvleken. PK-35 Helsingfors skapade sedan lite nerv i matchen när Moona Talka reducerade i den 65:e minuten.

Åland United svarade dock tio minuter senare med två snabba mål. Sanni Ojanen satte ÅU:s tredje mål i den 75:e minuten och två minuter senare gjorde Dana Leskinen sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet.

Åland United knappade in på tabellettan KuPS som spelade 0-0 borta mot TiPS. KuPS leder nationella ligan på 41 poäng, Åland United ligger tvåa på 36 poäng och TiPS ligger trea på 34 poäng, men med en match mindre spelad.
Nästa helg spelar Åland United hemmamatch mot HJK.