Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 december, 2021 - 15:12Uppdaterad: onsdag, 15 december, 2021 - 17:00
  • Ålands idrott ska premiera de bästa under 2021. Arkivbild.

Nomineringar till idrottspriser pågår

I dag öppnade nomineringen till de priser som Ålands idrott ger för prestationer under 2021. Nomineringen pågår till och med den 15 januari.

Det blir ingen Idrottsgala 2022 enligt ett tidigare beslut, istället hålls en prisutdelningen i mindre skala den 11 mars 2022. Prisutdelningen sker i slutet sällskap, men den ska troligtvis livesändas på webben.

Tre nominerade ur varje kategori väljs utav Ålands idrotts förbundsstyrelse, och de slutgiltiga vinnarna röstas fram av Idrottsakademin. Idrottsakademin består av 24 representanter från idrotten, politiken och näringslivet på Åland och kompletteras av Ålands idrotts ordförande som är ständig medlem.

Följande priser delas ut:
Årets idrottsförening
Priset ges till den förening som under det gångna idrottsåret på något sätt utmärkt sig i jämförelse med andra föreningar.

Årets barn och ungdomsledare
Priset ges till den eller de ungdomsledare som utmärkt sig speciellt i sitt arbete med barn och unga.

Årets eldsjäl
Priset tilldelas den eller de med ett extraordinärt engagemang för sin förening och idrott.

Årets idrottslag
Priset ges till det lag som under det gångna idrottsåret svarat för den starkaste gemensamma insatsen.

Årets idrottsledare
Priset tilldelas den idrottsledare som såväl utanför som på arenorna visat stort ledarskap och som ett resultat av detta ledarskap har uppnått idrottsliga framgångar under det gångna idrottsåret.

Årets kvinnliga idrottare
Priset går till den idrottskvinna vars insatser under året meriterar henne till priset som årets främsta kvinnliga idrottare.

Årets manliga idrottare
Priset går till den idrottsman vars insatser under året meriterar honom till priset som årets främsta manliga idrottare.

Internationella framgångar
Priset tillgår de idrottare som erhållit medaljer vid EM-, VM-eller OS-tävlingar

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »