Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 maj, 2020 - 06:29Uppdaterad: fredag, 8 maj, 2020 - 09:59
  • Malin Pussinen och Ylva Watkins från MGF träffade stadsstyrelsen i går. Arkivbild.

MGF fick nej av staden

Stadsstyrelsen i Mariehamn säger nej till att stöda Mariehamns gymnastikförenings anhållan om bidrag till den planerade gymnastikarenan.

MGF hade anhållit om 100.000 euro i bidrag för att bygga arenan, men eftersom den just nu planeras att byggas i Jomala så vill inte stadsstyrelsen ge några pengar. MGF och staden har diskuterat olika alternativ inom stadens gränser, men man har inte lyckats komma överens. Därför gick MGF vidare och hittade en tomt i Jomala som passar föreningen.

Den nya gymnastikarenan beräknas kosta 2,75 miljoner euro och landskapsregeringen går in med hälften av den summan. MGF har tänkt att låna en miljon euro och resterande del av kostnaden, 375.000 euro, har MGF försökt få i bidrag från olika kommuner, men än så länge är intresset lågt bland kommuner att ge bidrag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »