Publicerad: söndag, 30 augusti, 2020 - 20:26Uppdaterad: söndag, 30 augusti, 2020 - 21:32
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare i år. Arkivfoto: Victor Enberg.

IFK rasade ihop i Helsingfors

IFK Mariehamn stod för en ytterst blek insats i Helsingfors när HJK utklassade grönvitt med hela 6-1.

1-0 kom redan efter sju minuter när HJK slog en långboll in till vänster i IFK:s straffområde och en omarkerad Riku Riski kunde enkelt slå in bollen.

Tre minuter senare fick IFK frispark ett par meter utanför HJK:s straffområde och Albion Ademi knorrade bollen fint över muren och otagbart för Hugo Keto i HJK-målet. Men bara minuten senare var det slappt i IFK-försvaret och Atomu Tanaka kunde skjuta från mitten av straffområdet. Skottet gick mitt på Oskari Forsman som inte lyckades hålla bollen. Efter det fortsatte HJK att pressa och efter en knapp halv timme slogs ett inlägg som slutade med att Roope Riski hade öppet mål efter tveksamt försvarsarbete och 3-1 var ett faktum. Innan halvleken var slut hade HJK ökat på till 4-1 efter att Oskari Forsman lämnade retur och Roope Riski fick öppet mål igen.

I den andra halvleken var matchbilden rätt så lika som i den första, HJK hade total kontroll på matchen. Med dryga 20 minuter kvar fick HJK en hörna som Frankline Okoye nickade i eget mål och några minuter senare promenerade Riku Riski in 6-1.

IFK är kvar på femte plats trots förlusten, men kan bli passerade av flera lag som spelar de närmaste dagarna. Nu är det landslagsuppehåll och IFK spelar nästa match onsdagen den 9 september när FC Lahti kommer på besök till Mariehamn.