Publicerad: lördag, 3 februari, 2018 - 19:13Uppdaterad: lördag, 3 februari, 2018 - 20:01
  • Andreas Karlsson satte segermålet för IFK i dag. Arkivfoto: Malin Lundberg.

IFK knep segern mot SPAIF

Med en minut och 34 sekunder kvar av matchen gjorde IFK Mariehamn 6-5 mot Södertälje Pojkarnas AIF genom Andreas Karlsson. Därmed säkrade man helgens andra seger.

IFK inledde målskyttet genom Linus Engblom i den fjärde matchminuten, men sedan var det Södertälje för hela slanten resten av första perioden. Tre mål gjorde gästerna, och då tog IFK time out. I andra perioden tog man sedan ikapp efter först ett mål av Jegor Petrov och sedan ett av Dominic Ingström. Södertälje gjorde 4-3 med fem minuter kvar av andra perioden, men IFK kvitterade bara 26 sekunder senare genom Alexander Grundström.

I den sista perioden tog IFK ledningen 5-4 då Robin Englund gjorde mål bara 44 sekunder in i perioden. Med drygt sju minuter kvar kvitterade Södertälje, men sedan gjorde alltså Andreas Karlsson 6-5 med drygt en och en halv minut kvar och det resultatet stod sig matchen ut.
IFK ligger nu tvåor i tabellen på 26 poäng. Serieledarna Sudrets HC har 37 poäng men en match mer spelad än IFK. Grönvitt har en match kvar att spela den här helgen, i morgon då man möter IFK Österåker för andra gången inom loppet av tre dagar.