Publicerad: måndag, 13 augusti, 2018 - 07:47Uppdaterad: måndag, 13 augusti, 2018 - 10:39

IFK föll mot RoPS

Fotboll. IFK Mariehamn förlorade helgens bortamarch i Rovaniemi mot tabelltvåan RoPS med 0-1. Det är IFK:s fjortonde förlust den här säsongen.

Laget lyckades ändå hålla målen borta till den 86:e minuten då Vahid Hambo sköt in RoPS segermål. IFK hade egentligen bara en målchans, då inhopparen Thomas Mäkinen sköt ett långskott i den 96:e minuten men som RoPS målvakt Antonio Reguero plockade lätt.

Under matchen delades det ut tre gula kort till IFK. Aleksei Kangaskolkka, Kristian Kojola och Nicklas Maripuu fick alla varsitt.

I tabellen ligger IFK Mariehamn på tionde plats med 18 poäng. Ovanför ligger SJK med 23 poäng. Nästa match är hemma på WHA mot FC Honka på söndag.