Publicerad: lördag, 10 oktober, 2020 - 20:23Uppdaterad: söndag, 25 oktober, 2020 - 12:51
  • IFK hade många lägen framför UJK:s mål. Foto: Owe Sjöblom

Första förlusten för IFK hockey

IFK Mariehamns ishockeylag förlorade mot UJK från Nystad med 6-7 i division 3 i Islandia på lördagskvällen.

Det började bra redan efter knappa tre minuter gjorde Alexander Grundström 1-0 i numerärt överläge, men efter åtta minuter kvitterade gästerna. IFK tog ledningen igen i slutet av den första perioden genom Nutthakit Snickars och sen blev det periodvila. I den andra perioden blev IFK kvar med ena skidskon i omklädningsrummet och UJK kvitterade och gick upp i en 4-2 ledning innan IFK fick andra skridskon med sig på isen. Otto Silfver reducerade och Robin Englund kvitterade.

I den tredje perioden var det snarlikt som den andra. UJK var piggast i inledningen och nu gjorde de tre mål på raken och ledde med 7-4. Sen gjorde IFK ett ryck på slutet och samma duo som senast, Silfver och Englund gjorde varsitt mål, men IFK kom inte ikapp.

IFK har nu spelat två matcher och vunnit en och förlorat en. Om två veckor är det dags för den första bortamatchen när Kiekko-67 står för motståndet.