Publicerad: lördag, 17 juli, 2021 - 20:11Uppdaterad: söndag, 18 juli, 2021 - 14:58
  • FC Åland vann på bortaplan mot JyTy med 4-0. Arkivbild.

FCÅ nollade tabelljumbon

FC Åland slog på lördagen tabelljumbon JyTy på bortaplan med 4-0 (0-0) efter en urladdning i andra halvlek.

FC Åland reste i lördags till Åbo för bortamöte mot JyTy i division 3. Efter en mållös första halvlek kunde Thomas Mäkinen ge FC Åland ledningen i den 63:e minuten.

Sedan dröjde det 20 minuter innan nästa mål kom, det genom Elias Eriksson i matchminut 83. Innan domaren blåste av matchen hann även Jimmy Sundman med att göra mål och Mäkinen fastställde slutresultatet i den 90:e minuten.

FC Åland klättrade några placeringar i och med segern och ligger nu på sjätte plats men bara en poäng efter TPS U23 som leder serien. Nästa vecka väntar Peimari Utd på bortaplan för FC Ålands del.