Publicerad: måndag, 13 augusti, 2018 - 07:08Uppdaterad: måndag, 13 augusti, 2018 - 07:10

ÅU tappade serieledningen

Åland United förlorade helgens bortamatch mot seriefemman Jyväskylän Pallokerho i Vaajakoski och tappade därmed sin ställning som tabelletta. Ställningen blev 4-0 till hemmalaget.

I den 22:a minuten fick motståndarlaget in sitt första mål med Henna Honkanen som målskytt och i 42:a minuten kom det andra målet.

I andra halvlek bytte Åland United ut Rosa María Herreros Ossorio och Bri Campos fick kliva in på planen istället. Men drygt tio minuter senare kom Jyväskylän Pallokerhos tredje mål. Olivia Mattsson fick ta Signy Aarnas ställe på planen och också Emelie Johansson fick vila då Mikaela Frondelius byttes in. I den 91:a minuten fick motståndarlaget in sitt fjärde mål och matchen slutade därmed med en förlust för Åland United.

I tabellen ligger Åland United nu trea med 36 poäng, efter PK-35 Vantaa med 37 poäng och serieledarna HJK på 38 poäng. Nästa match är mot PK-35 på WHA på lördag.