Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 september, 2020 - 22:07Uppdaterad: tisdag, 8 september, 2020 - 22:07
  • 4 oktober spelar ÅU cupfinal i Vanda. Arkivbild.

ÅU-supportrar kan åka och se cupfinalen

Den 4 oktober spelar Åland United cupfinal mot TiPS i Vanda.

För de ÅU-supportrar som vill se matchen arrangerar Viking Line buss en gruppresa, något som går emot Finlands bollförbunds rekommendationer för att förhindra smittspridning under coronapandemin.
Enligt Mikael Virta, sportchef för Åland United, har man från klubbens sida beslutat sig för att marknadsföra resan och i övrigt inte ta någon ställning.
- Vi arrangerar ingenting, men styrelsen har kommit fram till att vi får dela reklam för resan. Det är roligt om vi kan få dit supportrar, säger Mikael Virta.
Ville Nylund, som är evenemangsansvarig på bollförbundet, säger att supporterresor är okej trots att de officiella säkerhetsföreskrifterna säger att bortalagets anhängare inte släpps in på läktarna.
- Klubbar får inte arrangera den typen av resor, men privata aktörer får. Dels har de rätt att i förväg sammanställa och skicka listor på vilka supportrar som följer med, dels har de bättre förutsättningar att ordna så att resan sköts enligt föreskrifterna. De åländska supportrarna får antagligen en egen sektor på läktaren så att de kan hållas på en och samma plats och ingen kommer att stängas ute, säger Nylund

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »